Flaskeposten: Mød Paul Zimmermann: 6. generation med jord under neglene

Flaskeposten: Mød Paul Zimmermann: 6. generation med jord under neglene

Lige nu summer det af aktivitet i vinmarkerne over hele Europa. Midt i den travle høsttid fangede jeg Paul Zimmermann til en snak om arven, passionen og det unikke ved at være 6. generation på den samme plet jord i Østrig.



Når Paul Zimmermann går en tur i sine vinmarker i den lille østrigske landsby Radlbrunn, er det ikke bare som vinmager. Det er som sjette generation på den samme jord, som hans tip-tip-tipoldefar dyrkede for over 150 år siden. Ansvaret er stort, men passionen er større. Spørger man Paul, hvad den største glæde ved jobbet er, kommer svaret prompte:


"Den største glæde er at give alt, hvad man har, for at høste de bedste druer og skabe vin af dem. Alt sammen under åben himmel. Naturen bestemmer vores arbejdsrytme og giver os druer hvert eneste år. Intet år er ens, og det er det, der gør det unikt."


Og stoltheden over at føre arven videre er ikke til at tage fejl af:

"Jeg er bestemt stolt over at kunne drive virksomheden videre! Det er ikke en selvfølge at have det privilegium”


For at forstå Pauls dedikation, skal vi skrue tiden tilbage. Historien starter med Ferdinand Ausobsky, grundlæggeren af vingården. For at ære sin forfader har Paul opkaldt sin fineste vinserie 'Ausobsky'. Et respektfuldt nik til fortiden og et løfte til dig som vinkender: Kvaliteten er kompromisløs.


Kernen i Pauls filosofi er klar, og den starter ikke i kælderen, men ude blandt vinstokkene. Hans motto er simpelt og stærkt: Kvalitet begynder i vinmarken!

Han uddyber:


"I kælderen forsøger vi blot at forarbejde de bedste druer skånsomt og med stor tålmodighed og erfaring tappe de fineste vine på flaske. Hver årgang er individuel og unik, og vi forsøger at fremhæve dette i vores vine uden at have for stor indflydelse."


Denne tilgang er essensen af det, han kalder 'ærlighed på flaske': naturlig gæring og minimal brug af svovl. Resultatet er vine fulde af liv og et krystalklar udtryk for det sted, de kommer fra.


Når vi taler om unikke årgange, lyser Paul op. Hans nuværende favoritvin er et perfekt eksempel:


"Min favorit i øjeblikket er Ried Lehlen Ausobsky 2021 Grüner Veltliner. Året 2021 var præget af et voldsomt haglvejr, som resulterede i en markant 'udtynding' af druerne. Sommeren var derefter perfekt - tilpas med regn og sol - hvilket gjorde, at vi kunne hente en meget lille, men ekstremt god høst hjem og producere utroligt spændende vine."

Tilbage til blog

Indsend en kommentar